tiistai 31. tammikuuta 2012

Verkkonuorisotyö

Verkkonuorisotyö tapahtuu nimensäkin mukaan netissä. Omasta mielestä on hyvä et nettiinki on tehty tämmönen, koska netissä nuoret viettävät tosi paljon aikaansa, ja netissä voi tapahtua periaatteessa mitä vaan.
Työn tarkoituksena on tarjota netissä aikaa viettäville nuorille neuvontaa, ohjausta ja tukea. Työtä toteutetaan netissä sellaisissa paikoissa, mitä nuoret itse suosivat, eli missä nuoria on eniten. Tällä hetkellä suosituimpia paikkoja ovat facebook, irc-galleria ja habbo hotel.
Verkkonuorisotyötä tekevät muutkin kuin nuorisotyöntekijät, esimerkiksi terveydenhoitaja ja poliisit.
Verkkonuorisotyö painottuu erilaisiin osa-alueisiin, esim. yrittävät saada rasismisuuden pois nuorten keskuudesta, ja tietysti muidenkin tiedoittamalla tästä eri paikoissa. 
He myös ilmoittavat eri paikoissa esim, päihteiden vaaroista ja mistä voi hakea apua. 
Nuorisotyöntekijöille voi myös antaa nimettömän vihjeen jos tietää jonkun sivuston, joka sisältää asiatonta julkaisua. Esim, lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä sisältävää kuvamateriaalia tai muita laittomia julkaisua.
Verkkonuorisotyö voi olla, ja onkin haastavaa työtä. Pitää pysyä nuorten mukana mitkä sivustot ovat suosittuja, pitää osata esittää itseään tavalla, että nuori kokee voivansa kertoa asioistaan luottamuksellisesti. Työ voi olla myös henkisesti rankkaa, mutta pitää vain muistaa että vaivannäkö palkitaan, kun nuori saa tarvitsemansa avun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti